Gryning anordnar kontinuerligt föreläsningar för jour- och familjehem och socialarbetare som en service till våra ägarkommuner.
Dels är det utbildningar som riktar sig mer mot insatser genom jour- och familjehem, men även utbildningar inom andra områden som gagnar socialtjänsten.
Utöver det så anordnar vi utbildningar för nuvarande och blivande familjehem inom Gryning.
>> Direktlänk till mer info om utbildningar samt nedladdningsbara kataloger inom familjehem hittar du här.
Se fler utbildningar här nedan.
ATT VARA JOUR- ELLER FAMILJEHEM är en tuff och utmanande uppgift som ofta också är mycket berikande och meningsfull för den egna familjen. Ett familjehem behöver vara noggrant utrett, väl förberett och omsorgsfullt utvalt för sitt första uppdrag. Av Socialtjänstlagen framgår det att socialnämnden är skyldig att tillhandahålla den utbildning som behövs för de som anlitas för vård av barn i familjehem eller jourhem
Läs mer
Kälvestenmodellen växte fram genom att socialarbetare efterfrågade Kälvestens vägledning utifrån den forskning om familjer som hon hade bedrivit. Slutresultatet av detta blev boken ”Familjepsykologi” som skrevs för att vara en manual och ett kunskapsunderlag för att göra familjehemsutredningar.
Den riktar sig till socialarbetare för att användas vid utredning och analys av blivande familjehem- och adoptivhem. Boken är grundad i en mängd forskningsstudier. SKL arrangerade under flera år utbildningar med inriktning på Kälvestenmodellen men sedan många år är det upp till kommunerna eller regionala enheter att arrangera detta. Vi erbjuder sedan 2018 utbildningen på begäran från våra ägarkommuner.
Läs mer
Att möta barn och familjer i kris och med olika former av trauman är ett av Grynings viktigaste uppdrag och våra tidigare digitala föreläsningar inom området har varit mycket uppskattade. Nu bjuder vi in till en fördjupad kostnadsfri digital basutbildning om att möta barn och familjer i kris. Vi har samlat en forskare och några av våra mest erfarna medarbetare från barn- och familjeenheterna för att under fyra tillfällen berätta om hur de möter och arbetar med barn och familjer i kris och på vilket sätt man kan skapa hållbara resultat. Läs mer om datum och upplägg nedan. Samtliga tillfällen finns kvar en vecka på Youtube.
Läs mer