Spännande start på ny termin med digitala föreläsningar: Nicolas Lunabba – om socialt ledarskap och projektet Nydalamodellen

Välkommen till en ny termin med Grynings digitala frukostföreläsningar, där vi fortsätter med temat gängkriminalitet. Och vi startar upp 28 september med en mycket spännande föreläsning då Nicolas Lunabba, författare och verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö, medverkar direkt från Malmö.

Nicolas har bland annat uppmärksammats för sitt sommarprogram och förra året kom den hyllade boken ”Blir du ledsen om jag dör?”. Han kommer bland annat berätta om projektet Nydalamodellen där man utgår från lokala behov och de sociala insatserna ges främst genom stöd av lokala resurser. Han kommer också prata om begreppet socialt ledarskap, hur man på riktigt engagerar sig i unga, och ge förslag på konstruktiva lösningar.

Torsdag 28 september, kl 9-10 med frågestund efteråt. Anmäl till kommunikation@gryning.se, länk kommer ett par dagar innan. Föreläsningen är kostnadsfri för socialtjänst, jour- och familjehem samt studenter och ligger kvar på Youtube till torsdag 5 oktober. Vill man använda föreläsningen som diskussionsunderlag i arbetsgruppen går det bra att skicka ett e-post till kommunikation@gryning.se för separata länk.

Mer information om Helamalmö finns på www.helamalmo.com