Kriminalitet – två kostnadsfria digitala föreläsningar i november

Välkommen till två kostnadsfria digitala föreläsningar med det gemensamma temat Kriminalitet

Föreläsning 1: 18 november – Kriminologi – teori och perspektiv
Föreläsning 2: 25 november – Kriminalitetsbehandling – metod och struktur

Föreläsare är Krister Kronlid som arbetar på Grynings Bergiusgården med klinisk behandling av kriminalitet och drogmissbruk. Krister har en examen i sociologi samt vidareutbildning inom beteendevetenskap och kriminologi.
Han är också en flitigt anlitad föreläsare inom socialtjänst, skola samt andra offentliga aktörer och under de kommande fyra åren ska Krister medverka i en nationell utbildning av ett hundratal personer som skall arbeta med avhopparverksamhet, för de som vill lämna kriminella nätverk, gäng och extrema radikala rörelser. Vid sista tillfället medverkar även Gryning-medarbetare som arbetar i behandlingsarbetet.

Fredag 18 november kl 9-10 med frågestund efteråt: Kriminologi – teori och perspektiv en genomgång av kriminologiska teorier, perspektiv och förståelse för kriminaliteten utifrån individ, grupp och ett övergripande samhällsperspektiv.
Fredag 25 november kl 9-10 med frågestund efteråt: Kriminalitetsbehandling – metod och struktur en utförlig redovisning av hur vi arbetar kliniskt med klienter i etablerad livsstilskriminalitet utifrån individ, grupp och samhälle

>>>Anmäl till kommunikation@gryning.se 
Anmälan gäller båda föreläsningarna men du väljer själv om du deltar vid ena tillfället eller båda. Föreläsningarna är kostnadsfria för socialtjänst, studenter samt jour- och familjehem. De finns kvar en vecka på Youtube. Vill ni använda föreläsningarna i arbetsgrupp vid ett senare tillfälle, skicka e-post till kommunikation@gryning.se