Ett år sedan Viveka tilldelades Childhoodpriset! Repris: Den viktiga anknytningen och Anknytning 2.0

Den 8 december är det ett år sedan Viveka Jonsson, Grynings medarbetare på Birkahemmet sedan 30 år, tilldelades Childhoodpriset. Vi uppmärksammar jubileet med att sända repriser av ”När ansvaret brister – om den viktiga anknytningen” och ”Anknytning 2.0” –  Vivekas mycket uppskattade digitala föreläsningar om hur Birkahemmet arbetar med de tidigaste relationerna mellan spädbarn och nyblivna föräldrar, som själva ofta har stora behov.

Torsdag 8 december kl 9.00-10.15 cirka
När ansvaret brister – om den viktiga anknytningen

Birkahemmet arbetar som sagt med de tidigaste relationerna mellan spädbarn och föräldrar. Det ställer stora krav på att man värnar om de grundläggande processer som styr människans utveckling. Grunden för deras arbete är en lugn och stabil miljö som tar hänsyn till barns behov av trygga, varaktiga relationer där föräldrar får möjlighet att utvecklas.

Under denna digitala föreläsning ger Viveka Jonsson, fd biträdande enhetschef och metodhandledare, en aktuell bild av Birkahemmets arbete och hur de arbetar med nyblivna föräldrar som själva har stora behov.

Torsdag 8 december kl 10.30-11.30 cirka
Den viktiga anknytningen 2.0

Efter önskemål från deltagare vid föreläsningen ovan bjöd vi in Viveka att utveckla resonemanget kring anknytning och vilka metoder man använder vid Birkahemmet utifrån barnets och förälderns behov, till exempel Marte Meo, NBO och ASQ/ASQ:se

Anmäl till kommunikation@gryning.se Föreläsningarna är kostnadsfria för socialtjänst, jour- och familjehem samt studenter. Anmälan gäller båda föreläsningarna men du väljer själv om du deltar vid ett eller båda tillfällena. Respektive tillfälle ligger kvar en vecka på Youtube, vill ni titta på föreläsningarna tillsammans i arbetsgruppen, skicka e-post till kommunikation@gryning.se så löser vi det med en separat länk.

Koppla upp dig, ta med kaffe, smörgås och sätt dig bekvämt där du har din arbetsplats för dagen.

”Jag är så glad att å juryns vägar tillkännage vinnaren av Childhoodpriset 2021: Viveka Jonsson. I 30 år har du med stort engagemang, mod och hjärta stått på de allra yngsta barnens sida och gett dem en trygg start i livet. Vi är så imponerade av din livsgärning. Det är en ära att utse dig till vinnare av Childhoodpriset. Stort grattis!”

​​​​​​​Prinsessan Madeleine vid prisceremonin den 8 december 2021