Stort intresse för digitala Gryningdagen med tema Gängkriminalitet

Intresset för digitala Gryningdagen 26 maj med det gemensamma temat Gängkriminalitet är stort. I skrivande stund har 670 personer från hälften av Sveriges kommuner/SDF anmält sig.

Gryningdagen den 26 maj erbjuder fyra kostnadsfria digitala föreläsningar, som finns tillgängliga till och med 2 juni. På den digitala scenen kommer sakkunniga dela med sig om aktuella projekt och Gryningmedarbetare kommer att berätta om hur de arbetar med behandling för hållbara resultat.

– Liksom tidigare år har vi försökt att få till en bra kombination mellan aktuell forskning och praktik, säger Katarina Ahlqvist, vd i Gryning.

– Jag ser själv fram emot att under dagen få ta del av intressant kunskap från både polis, socialtjänst, behandlingspersonal och forskare.

Grynings digitala föreläsningar är sedan tre år tillbaka ett uppskattat inslag bland socialtjänster och många arbetsgrupper sitter tillsammans och använder respektive tillfälle som diskussionsunderlag.

Gryningdagen 2023 genomförs fredag 26 maj kl 9.00-15.30. Samtliga föreläsningar är kostnadsfria för socialtjänst, skolpersonal, studenter samt jour- och familjehem. Läs mer här