Bergiusgården i Ljungskile söker behandlingssekreterare och behandlingsassistent

Bergiusgården tar emot pojkar och flickor 16-20 år med missbruksproblematik avseende alkohol och droger. Vi erbjuder heldygnsomsorg och kvalificerad behandling och/eller utredning. Ungdomarna placeras enligt SoL eller LVU. Vår huvuduppgift är att tillsammans med ungdomen och hens nätverk möjliggöra ett förändringsarbete i en trygg och stabil miljö och vi strävar efter att bidra till förändrade, förbättrade och varaktiga livsvillkor för den unge. 
Nu söker vi nya medarbetare för tjänst tillsvidare som behandlingssekreterare med tillträde 2020-12-01 och behandlingsassistent för ett vikariat under perioden 2021-01-01-2021-08-31.

Vad innebär tjänsten?
Som behandlingssekreterare hos oss medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete.
Som behandlingsassistent ingår du i ett behandlingsteam kring arbetet med ungdomarna och deltar i miljöarbete med dagliga rutiner.
För båda tjänsterna är samarbete och lyhördhet är oerhört centralt i rollerna, då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet.  Du  deltar i de vardagliga situationerna vilket innebär att du är med och skapar en trygg och förutsägbar miljö som ger den unge möjligheter att arbeta på sin egen utveckling och så småningom ta ett större egenansvar. I din roll har du kontakt med många olika aktörer i ungdomarnas nätverk såsom anhöriga, skola och socialtjänst. Du utför beteendeobservationer och dokumentation. Du har schemalagd arbetstid dagar, kvällar och helger.
Vem är du?
Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan här roll tror vi att Du är lösningsfokuserad och trygg i Dig själv. Då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Har du tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta livssituationer samt en god kännedom om lagstiftning inom området är det meriterande. Då resor ingår i arbetet är det ett krav att du har körkort.
För tjänsten som behandlingssekreterare har du akademisk examen, t ex socionom, socialpedagog eller med annan beteendevetenskaplig inriktning och för vikariatet som behandlingsassistenthar avslutad gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller liknande, alternativt eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog eller motsvarande .
Vi erbjuder
• En engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö
• Ett meningsfullt och stimulerande arbete
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.
• Friskvårdsbidrag
Vi ser fram emot din ansökan!
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Annika Knutsson biträdande enhetschef via annika.knutsson@gryning.se eller telefon 070-514 55 03.
Välkommen med din ansökan via Offentliga jobb senast 2020-10-30.
Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.
Innan anställning hos görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.