Digital frukostföreläsning 27 januari: Skyddsplaceringar – så fungerar det i praktiken

I snart 20 år har Grynings enhet för insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck arbetat med klienter med skyddsbehov. Våra föreläsningar om utredningsarbete med Frida och Anders har varit mycket uppskattade och tusentals socialtjänstmedarbetare från hela Sverige har deltagit digitalt. Nu erbjuder vi en kostnadsfri digital frukostföreläsning om skydd i praktiken där medarbetare från våra skyddade boenden och öppenvårdsverksamheten, Natalie och Sanna, berättar om vad man behöver tänka på inför en skyddsplacering, hur det praktiskt går till, hur man minskar risken för röjning och vilka förutsättningar som krävs för ett hållbart resultat.

Fredag 27 januari, kl 9-10 med frågestund efteråt. Anmäl till kommunikation@gryning.se, länk kommer ett par dagar innan. Föreläsningen är kostnadsfri för socialtjänst, jour- och familjehem samt studenter och ligger kvar på Youtube till fredag 3 februari. Vill man använda föreläsningen som diskussionsunderlag i arbetsgruppen går det bra att skicka ett e-post till kommunikation@gryning.se för separata länkar.

Grynings enhet för insatser för hedersrelaterat våld och förtryck erbjuder skyddade HVB, familjehem med specialkompetens och fullt utrustade lägenheter med möjligheter till individanpassat skydd.

Digital frukostföreläsning 27 januari: Skyddsplaceringar – så fungerar det i praktiken – Gryning Vård